broileri

Vinkkejä mihin voit käyttää Airfryeria – suuntaa antavat paistolämpötilat ja ajat kätevässä taulukossa

Airfryeria voi käyttää monenlaisiin juttuihin, joita et ehkä ole tullut aiemmin miettineeksi. Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä mitä voit valmistaa Airfyerilla. Ruoat on listattu aakkosjärjestyksessä. Paistoajat ovat suuntaa antavia aikoja. Lopputulos riippuu monesta eri tekijästä kuten omistamastasi Airfryer mallista, laitteen mahdollisesta esilämmittämisestä yms.

Lue ensin oman Airfryerisi käyttöohjeet ja tarkista oman laitteesi suositellut paistoajat. Tämän artikkelin paistoajoista voi olla sinulle hyötyä, jos oman laitteesi käyttöohjeissa ei ole kerrottu paistoaikoja. Toivottavasti saat uusia ideoita mitä voit valmistaa omalla Airfryerilla.

Jos et vielä omista Airfryeria, mutta sellaisen ostaminen kiinnostaa, lue lisää Airfyereista täältä. Airfryerin saa hankittua pienelläkin rahalla. Katso täältä eri Airfyereiden hintatietoja.

Taulukko paistolämpötiloista ja -ajoista

Tuote

Paistolämpötila

Paistoaika (minuutit)

Vinkkejä

Broileri (koipi)

180

18-22

Broileri (kokonainen)

180

60-70

Broileri (rinta)

180

10-15

Käännä ympäri tarvittaessa

Churrot (pakaste)

190-200

10

Käännä tarvittaessa puolessa välissä

Hasselbackan perunat

180 

30

Perunalaatu: Kiinteä peruna tai yleisperuna. Esim. Annabella. 
Älä käytä jauhoista perunaa. 
Pese perunat kuorineen ja tee viiltoja yli puoleen väliin perunaa. Voitele öljyllä ja lisää suolaa ja (pippurirouhetta). 
Etsi tarvittaessa tarkempi teko-ohje netistä. 

Herkkusieni (täytetty)

180

20

Täytä haluamillasi täytteillä esim. tuorejuustolla ja kääri ympärille pekoni

Jalapeno-poppersit

180-200

6-9

Kananmunat

130

11-13

13 minuutilla saat kiinteän lopputuloksen

Kevätkääryleet (pakaste)

180

3-5

Kevätkääryleet
(tuore, itse tehty)

200

10

Kukkakaali

170-180

8-10

Käytä matalampaa lämpöä, jos tuntuu että tulee liikaa väriä

Kukkakaaliwings
(kaupan pakaste esim. Apetit)

200

8-10

Lihapullat
(itse tehty)

190

15

Lohifilee

180-190

12-15

Lisää väriä pintaan: pidä pari minuuttia 200 asteessa

Lämpöiset leivät

190-200

3-7

190 astetta 7 min.
200 astetta 3 min. Juustoraaste pysyy leivän päällä hyvin. Juustosiivun voi kiinnittää coktail-tikulla, jotta se ei lähde lentoon. 

Makkara

200

6-8

Marenkipohja
(esim. Pavlovaan)

110

45-(55)

Mozzarellatikut
(pakaste)

180-190

4-5

Ota heti tikut pois, jos huomaat juustoa tulevan pois tikusta

Munakas (pieni esim. muffinssivuoassa)

180

8-12

Silikoninen muffinivuoka: ei tarvitse voidella. Paperinen vuoka:  voitele/suihkauta esim. öljyllä

Munakoiso
(tai kesäkurpitsa)

190

noin 8 

Huuhtele munakoiso ja viipaloi kuorineen noin 1/2 cm kiekoiksi. 
Itketys: Lisää munakoison pinnalle suolaa ja odota vähintään 15 minuuttia. Tämän jälkeen huuhtele nopeasti ja kuivaa viipaleet.  
Kuorrute:
1. Pyörittele vehnäjauhossa
2. Pyörittele kananmunaseoksessa
3. Pyörittele korppujauhossa 
Vinkki: Nauti tumman siirapin kanssa!

Munkit

200

noin 7

Ennen paistamista voitele munkit kevyesti öljyllä. Paistamisen jälkeen sokeroi. Jos sokeri ei tartu pintaan, voit kevyesti voidella öljyllä ennen sokerointia. 
Tarkkaile paistamisen aikana, jotta kypsyydestä tulee sopiva.

Nakit

180

5

Nugetit (pakaste)

180

12-14

Nugetit (paistovalmis)

180

6

Paprika
(täytetty puolikas)

Ilman esipehmennystä: paista 140 astetta 18 min. + 200 astetta 3 min.
Esipehmennyksellä: pehmennä puolikkaat tyhjinä mikrossa tai Airfryerissä 165 astetta 4 min. Paista täytteineen 180 astetta 6 min ja 190 astetta 4 min.

Pariisinperunat (kaupan pakaste)

195

9

Jos teet korissa, ravistele koria välillä. 

Parsakaali

180

8

Voit käyttää hiukan matalampaa lämpöä, jos tuntuu että tulee liikaa väriä

Parsa pekonikääreessä

200

13

Kääri parsa pekoniin

Pekoni

180-200

6-8

Pizza (uudelleen lämmitys)

185

Ranskalaiset (pakaste)

220

12-14

Ravista paistokoria muutaman kerran kypsennyksen aikana

Sämpylät (esipaistettu)

180-190

4-6

Sämpylät (itse leivottu)

180

12-13

Tortillapitsa

190

8-10

Käytä pitsan pohjana tortillalevyä. Täytä pitsa tavalliseen tapaan haluamillasi täytteillä. 

Uunijuurekset (pakaste)

200

20

Uunijuurekset (tuoreet)

180

15-20

Vertaile eri juuresten normaaleja  kypsennysaikoja. Jotkut kypsyvät paljon nopeammin kuin toiset. Tarkkaile kypsyyttä valmistuksen aikana.

Wingsit

180-200

25

Eri ruokien suuntaa antavia paistolämpötiloja ja -aikoja

Broileri

Kokonainen broileri 180 astetta noin 60-70 minuuttia.

Jalapeno-poppersit

Paista 180 asteessa 9 minuuttia tai 200 asteessa 6 minuuttia.

Kanamunat

Laita kananmuna kuorineen Airfryeriin. Samalla kerralla voi valmistaa haluamasi määrän munia, ei vaikuta aikaan. Paistolämpötila 130 astetta noin 11-13 minuuttia.

Keitetyt kananmunat

Kevätkääryleet

Kaupan pakastealtaasta: 180 astetta 3-5 minuuttia.

Itse tehdyt: 200 astetta 10 minuuttia.

Lihapullat

Itse valmistetut: 190 astetta noin 15 minuuttia

Lohi

Voit valmistaa Airfryerillä helposti ja siististi myös kalaa. Lohifilee noin 190 astetta 10-12 minuuttia. Voit myös valmistaa 180 asteessa noin 15-16 minuuttia. Lohen valmistaminen on tarkkaa ja kalaa kannattaa välillä tarkistaa miltä kala näyttää. Jos haluat enemmän väriä pintaan, voit pitää 200 asteessa muutaman minuutin ja sen jälkeen laskea lämpötilaa.

Marenkipohja (esimerkiksi Pavlovaan)

Vuoraa kori leivinpaperilla ja laita marenkimassa leivinpaperin päälle. Paista (leivonta-asetuksella) 110 astetta noin 45-(55) minuuttia.

Mozzarellatikut

Kaupan pakastealtaan mozzarellatikut: (180)-190 astetta (4)-5 min. Varo pitämästä liian kauaa, jotta tikut pysyvät ehjinä. Ota tikut heti pois, kun huomaat juuston alkavan tulla ulos tikusta.

Nakit

Paista paistoritilän päällä 180 asteessa 5 minuuttia.

Nugetit

Pakastenugetit: Paista 180 asteessa 10-14 minuuttia. Sitä rapeammat tulee mitä kauemmin pidät.

Kaupan paistovalmiit nuggetit (ei pakaste) (esimerkiksi Kariniemen paneroidut kypsät nuggetit): Paista 180 asteessa noin 6 minuuttia.

Parsakaali

Paista 180 asteessa noin 8 minuuttia.

Parsa pekonikääreessä

Leikkaa tankoparsan päästä mahdollinen kova osa pois. Kääri parsa pekoniin. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.

Pekoni

Laita pekoni ritilälle paistumaan. Paista 180-200 astetteessa 6-8 minuuttia.

Ranskalaiset

Kaupan valmiit pakasteranskalaiset: Valmista jäiset pakasteranskalaiset paistokorissa/ritilässä. Kaupan valmisranskalaisiin ei tarvitse lisätä öljyä. Paistolämpötila 220 astetta 12-14 minuuttia. Kypsennyksen aikana paistokoria on hyvä ravistaa muutaman kerran.

Sämpylät

Itse leivottu sämpylä: 180 astetta 12-13 minuuttia.

Esipaistettu sämpylä: 180 astetta 6 minuuttia tai 190 astetta 4 minuuttia. Kostuta sämpylän pinta vedellä ennen paistamista.

Wingsit

Paista 180-200 asteessa noin 25 minuuttia. Paistamisen aikana kannattaa kerran sekoittaa wingsejä.

Wingsit

Lopuksi

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä. Tähän artikkeliin lisätään enemmän vinkkejä ajan myötä. Jos et vielä omista Airfryeria, voit tutustua laitteeseen täältä.

Lue lisää kokkausvinkkejä täältä:

Elctrolux: Kahdeksan reseptiä, joilla pääset alkuun Airfryer-keittimesi kanssa

1 ajatus aiheesta “Vinkkejä mihin voit käyttää Airfryeria – suuntaa antavat paistolämpötilat ja ajat kätevässä taulukossa”

  1. Paluuviite: Airfryerilla voi kypsentää rapeaa ruokaa nopeasti ja terveellisesti – Ruuhkavuodet.fi

Kommentointi on suljettu.