philips-airfryer-xxl-twin-turbo-hd9650

Paras Airfryer 2024 – Tutustu eri malleihin!

Airfryer on vakuuttanut monet käyttäjänsä sen monipuolisilla ominaisuuksilla. Tuskin monikaan ihminen oli kuullut tästä näppärästä kodinkoneesta muutama vuosi takaperin. Nyt se löytyy jo todella monesta keittiöstä. Moni käyttäjä on sitä mieltä, että ei enää luopuisi siitä mistään hinnasta. Kun tämän kodinkoneen asettaa kotiin näkyvälle paikalle, tulee siitä monelle lähes näppärin kodin laite.

Joillakin se jää alkuinnostuksen jälkeen pölyyntymään kaapin perälle, mutta todennäköisesti tällaiset käyttäjät ovat pieni vähemmistö tyytyväisten käyttäjien joukossa. Innottomuus laitteen käyttämiseen voi johtua ihan siitä, että Airfryerille ei ole tilaa keittiön tasolla vaan laite pitää laittaa käytön jälkeen kaappiin. Tällöin käyttämättömyys voi johtua pelkästään siitäkin, että kone unohdetaan kaappiin tai sen esille ottaminen koetaan liian työläänä. Varmasti jokaisella on kokemusta tällaisesta, että ostetaan jokin uusi kodinkone, mutta se unohtuu kymmenien muiden laitteiden ohelle kaapin perukoille. Vasta perusteellisemman siivouksen myötä kone saatetaan taas kaivaa esiin ja käyttää muutama kerta. Tämän vuoksi ennen oman laitteen ostamista kannattaa miettiä, että mihin kohti keittiön tasoa laite tulee sijoitettua. Kannattaa etsiä mittanauha esille ja mitata koneen sopivuus ajateltuun sijoituspaikkaan, jotta voi olla varma siitä, että Airfryerille on olemassa hyvä sijoituspaikka.

Airfryerin monet nimet

Airfryeria kutsutaan monella nimellä: Airfryer, ilmafriteerauskeitin ja pöhötin. Airfryer on trendikäs ja suosittu keittiölaite. Airfryerin avulla voi valmistaa rapeaa ruokaa terveellisemmin kuin perinteisillä friteerauskeittimillä. Ruoka on ihanan rapeaa pinnalta ja maukasta sisältä. Airfryer soveltuu monenlaiseen ruoan valmistukseen kuten ruoan grillaamiseen tai leipomiseen. 

Tätä artikkelia varten vertailimme eri Airfryer-laitteita, selvitimme käyttäjien kokemuksia useista eri lähteistä ja esittelemme mielestämme parhaita malleja, jotta sinun olisi helpompi valita itsellesi paras Airfryer. 

Mikä on Airfryer?

Airfryer on pienikokoinen kodinkone, joka käyttää friteeraukseen kuumaa ilmaa. Airfryer-laitteeseen riittää öljyä pieni määrä tai sitä ei välttämättä tarvita lainkaan. Kuuman ja nopeasti virtaavan ilman ansiosta ruokaan syntyy rapea pinta, kuten öljyllä friteerattaessa. Airfryer-laitteella voi valmistaa terveellisemmin ruokia, joihin yleensä lisätään öljyä. Airfryer sopii käytettäväksi friteerauksen lisäksi myös leipomiseen, grillaamiseen ja paahtamiseen. 

Kaikki Airfryerit pitävät jonkin verran ääntä, jota useimmiten verrataan mikroaaltouunin tai imurin ääneen. Toiset laitteet ovat hiljaisempia kuin toiset, mutta tätä tietoa on hankala löytää etukäteen. 

Nykyään sähkön hinnan noustua pilviin, on Airfryer entistäkin järkevämpi hankinta. Sitä käyttämällä on mahdollista säästää sähkölaskussa sievoinen summa. Sitä ei tarvitse esilämmittää uunin tavoin kymmentä minuuttia vaan se on heti käyttövalmis. Toki halutessaan tämänkin laitteen voi esilämmittää, mutta siinä menee vain minuutin verran, kun laite on kuuma. 

Mitä eroa on Airfryerilla ja friteerauskeittimellä?

Airfryer ja friteerauskeitin näyttävät ulospäin samanlaisilta. Molemmilla voi valmistaa hyvää rapeapintaista ruokaa. Friteerauskeittimessä ruoka uppopaistetaan suuressa määrässä kuumaa öljyä. Airfryer kypsentää ruoan kuuman ilman avulla, jolloin öljyä tarvitaan vain vähän. Suurin osa ruuista voidaan valmistaa kokonaan ilman öljyä.

Airfryer on hyvä valinta, jos haluat kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon ja silti saada rapean pinnan ruokaasi. Airfryeria käytettäessä ei tarvitse miettiä minne käytetyn öljyn laittaisi. Jos pidät perinteisesti friteeratuista öljyä tihkuvista ruoista, tavallinen friteerauslaite on todennäköisesti parempi valinta sinulle.

Parhaita Airfryer-malleja

 
Philips XXL Twin Turbo HD9650 / 90 Airfryer
 
philips-airfryer-xxl-twin-turbo-hd9650

Philips XXL Twin Turbo Airfryer on tehokas ja suurikokoinen. Twin Turbo Star -teknologia poistaa ylimääräistä rasvaa ruoanlaitossa. Digitaalinen näyttö ja viisi valmista ohjelmaa. Pakkauksen mukana tulee ohjekirja. 

+Irrotettavat osat voi pestä astianpesukoneessa.

+Suurikokoinen ja tällä voi valmistaa kokonaisen broilerin. 

*Osta täältä! 

 

OBH Nordica Easy Fry Deluxe ilmafriteerauskeitin 

 – isolle porukalle!

OBH Nordica Airfryer

OBH Nordica Easy Fry Deluxe on koko perheelle sopiva ilmafriteerauskeitin. Tämä sopii myös hyvin leivontaan, grillaukseen ja pakastetun ruoan valmistamiseen.  Laite on pienikokoinen, mutta sillä voi valmistaa ruoat isolle porukalle. Voit esimerkiksi grillata kokonaisen broilerin tai valmistaa juureksia. 

Laitteessa on LED-kosketusnäyttö ja 8 pikavalintaohjelmaa. Laitteessa on säädettävä lämpötila ja 60 minuutin ajastin. Laitteen teho on 1400 W. 

+ Jopa 6 annosta kerralla!

+ Irrotettavat osat voi pestä astianpesukoneessa

 

Philips Daily Collection Airfryer HD9251 – pienelle porukalle!

Philips Daily Collection Airfryer HD9251 valmistaa enintään kolmen henkilön ruoat kerralla. Rapid Air- tekniikan ansiosta ruoat kypsyvät tasaisesti, ovat rapeita pinnalta ja meheviä sisältä. Tällä laitteella voi friteerata, grillata, leipoa ja paahtaa. Laitteessa on ajastin, jolla voi etukäteen ohjelmoida ajan ja lämpötilan. Laitteessa on automaattinen virrankatkaisu. Laitteen teho on 1425 W. 

+Kerralla enintään 3 annosta

+Laitteen mukana tulee uunipelti, jossa voit voit valmistaa leipiä ja leivonnaisia (esim. kakkuja)

Lisävarusteina on saatavilla: leivontasarja (leivontavuoka + silikoniset muffinssivuoat), grillipannu, juhlasetti (lisäritilä + silikoniset muffinssivuoat).

———————————————————-

Parhaita uunimalleja

Uunimallinen airfryer on kätevä, koska siinä on useampi paistotaso, jolloin voi samanaikaisesti kypsentää helposti paljon ja eri tuotteita. Kannattaa kuitenkin huomata, että useampaa peltiä kerralla kypsentäessä paistuu eniten ylimmän tason tuotteet. Joten peltien paikkojen vaihtaminen välillä kesken kypsennyksen on tarpeen, jos haluat että eri peltien tuotteet kypsyvät samoihin aikoihin. 

 

Princess Airfryer Oven

Tässä on Princess Airfryer Oven -mallin teknisiä tietoja. Tämä ja Princess Deluxe malli ovat melko lähellä toisiaan, mutta joitakin eroja on. Tärkein ero Deluxe-malliin verrattuna on se, että tässä mallissa ei ole grillivarrasta mukana. Joten, jos haaveilet kokonaisen broilerin grillaamisesta, kannattaa ostaa Deluxe-versio. 

Teknisiä tietoja: tilavuus 10 l, 3 hyllytasoa, teho: 1500 W, ajastintoiminto: 90 min, 10 automattista ohjelmaa, digitaalinen ohjauspaneeli, lämpötila-alue: 40-200 ° C, kuivaustoiminto, grillaustelineiden lukumäärä: 3, mitat: 33,0 x 33,0 x 37,0 cm (L,S,K)

+Pyörivä paistokori (2,6 l)

+Tilava –> kerralla tulee monelaiset ruoat isolle porukalle

-Monet tämän laitteen käyttäjät ovat kuvailleet tämän laitteen ääntä melko äänekkääksi. Deluxe-malli lienee hiukan hiljaisempi. 

 
 
 

Princess Airfryer Oven Deluxe

Princess Airfryer Oven Deluxe -mallin laitteella voi paistaa, paahtaa, grillata, leipoa ja kuivattaa. High Speed Air Convention Technologyn ansiosta öljyn käyttäminen ei ole tarpeen. Laitteen mukana tulee kolme grillihyllyä, joten uuniin mahtuu kerralla paljon tuotteita samanaikaisesti. Pyörivän verkkokorin ansiosta saa valmistettua rapeat ranskalaiset yms. Kätevän grillivartaan avulla onnistuu kokonaisen broilerin valmistaminen helposti. Tällä mallilla valmistat aterian isommallekin porukalle samanaikaisesti.

Teknisiä tietoja: tilavuus 11 l, 5 hyllytasoa, teho 1800 W, ajastintoiminto: 60 min, 10 automaattista ohjelmaa, digitaalinen ohjauspaneeli, lämpötila-alue: 30-200 ° C, kuivaustoiminto, ulkomitat: 39,7 x 31,0 x 37,8 cm (L,S,K), sisämitat: 26,2 x 23,5 x 17,3 cm (L,S,K)

Pakkaus sisältää: Princess Airfryer -uuni, leivinpelti, 3 grillihyllyä, rotisserie-varras, rotisserie-kori, rotisserie-kahva, käyttöohje

+Pyörivä grillivarras ja pyörivä paistokori

+Tilava –> kerralla tulee monenlaiset ruoat isolle porukalle

 

Gourmet Maxx XXL

Teknisiä tietoja: tilavuus 9 l, 3 hyllytasoa, teho 1800 W, ajastintoiminto: 60 min, 8 esiasennettua ohjelmaa, digitaalinen ohjauspaneeli, lämpötila-alue: 65-200 ° C. Mitat: 32x32x35 cm. Paino: 7,22 kg.

Pakkaus sisältää: Gourmet maxx XXL -uuni, leivinpelti, 3 ritiläpeltiä, grillivarras kanalle, 10 grillivarrasta, ranskalaiskori, kahva yms.

+Paljon lisäosia mukana pakkauksessa (mm. pyörivä grillivarras, paistokori ja vartaat)
+Hiljainen laite

 

Tuplamallit

Nykyään myynnissä on myös Airfryereita, joissa on tuplakori. Nämä ovat käteviä, koska ruokaa voi valmistaa ison määrän kerralla. Eri korit voi täyttää keskenään samalla ruoalla tai valmistaa eri ruokia ja ajastaa valmistusaika niin, että ruoat ovat valmiita samaan aikaan. Tämä jos mikä on ihanteellinen laite suuressa perheessä. Mutta se sopii ihan kenelle vaan, joka haluaa kokkailla Airfryerin avulla entistä helpommin. 
 
 

Ninja Airfryer Dual Zone 9,5 l

Ninja Airfryer dual
Ninjalla on saatavissa vieläkin isompi tuplamallin Airfryer. Tämä on todella monikäyttöinen ja näppärä ilmafriteerauskeitin. 
 

+2 paistokoria

+6 kypsennystoimintoa

+Korien yhteistilavuus on 9,5 l

+Teho yht. 2470 W

+Irtonaiset osat ovat konepesun kestäviä

*Osta tämä Airfryer täältä!

 

Ninja Airfryer Dual Zone 7,6 l

Ninjan tuplamallin Airfryerilla voit valmistaa hetkessä ison määrän ruokaa.
 

+2 paistokoria

+6 kypsennystoimintoa

+Korien yhteistilavuus on 7,6 l

+Teho yht. 2400 W

+Irtonaiset osat ovat konepesun kestäviä

 

Airfryer tuo luksusta arkeen

Pidätkö friteeratun ruoan mausta ja rapeudesta? Kannattaa hankkia Airfryer, jolla voit valmistaa terveellisesti rapeapintaista ruokaa. Ruuanlaiton lisäksi voit käyttää laadukasta Airfryer-laitetta myös leivontaan. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopiva vaihtoehto!

Lue täältä Airfryerin käyttövinkkejä ja paistoaikoja! 

 

KitchenOne
*KitchenOne tarjoaa monipuolisen valikoiman Airfryereita - Tutustu valikoimaan!