Kahvi

Vinkit hyvän kahvin valmistamiseen

Haluaisitko aina keittää ihanan tuoretta ja hyvältä maistuvaa kahvia? Maistuuko keittämäsi suodatinkahvi joskus pahalta? On monta mahdollista asiaa, jotka vaikuttavat keittämäsi kahvin makuun. Tärkeitä asioita ovat esimerkiksi puhtaat valmistusvälineet, tuore ja sopiva kahvilaatu. Lue tämä artikkeli, jossa kerrotaan vinkkejä näihin asioihin.

Kahvinkeittimen puhdistus

Ensimmäisenä kannattaa miettiä, oletko puhdistanut kahvinkeitintä ja siihen liittyviä osia riittävästi. Kahvikannu ja suodatinsuppilo on hyvä puhdistaa jokaisen käytön jälkeen. Välillä on hyvä tehdä isompi puhdistus kahvinkeittimelle esimerkiksi sitruunahapon avulla. Sitruunahappoa voit ostaa esimerkiksi apteekeista.

Veden kaataminen kahvinkeittimeen

Vesi kannattaa kaataa kahvinkeittimeen erillisen astian avulla. Jos kaadat veden kahvipannulla, jota ei ole kunnolla pesty, siitä irtoaa kahvinkeittimeen kahvirasvoja. Tämä tekee kahvista kitkerää eikä tee myöskään hyvää kahvinkeittimelle. Veden voi mitata esimerkiksi puhtaalla kannulla tai puhtaalla kahvimukilla, josta aiot kahvisi juoda.  

Kahvin paahtoaste

Kannattaa valita kahvin kahvin paastoaste omien makumieltymysten mukaan. Jos tykkää vahvemmasta kahvista, kannattaa valita tummempipaahtoinen kahvi. Jos haluat vahvempaa kahvia ja mittaat liikaa kahvipuruja, ei lopputulos ole hyvä vaan maku kärsii ja kahvista tulee kitkerää.

Kahvimylly ja kahvipavut

Kahvimylly on hyvä apuväline, jos tuntuu, että suodatinkahvi ehtii olla paketin avaamisen jälkeen käytössä liian kauan. Kahvimyllyllä saat jauhettua kokonaisista kahvipavuista tuoretta kahvia kerralla sen verran kuin haluat. Kahvimyllyä varten tarvitset kahvipapuja. Lue täältä kirjoituksemme kahvimyllyistä.

Kahvipavut

Kahvinkeitin

Iso merkitys on myös käyttämälläsi kahvinkeittimellä. Voit ostaa edullisen kahvinkeittimen ja todeta, että se ei ole riittävän hyvä. Jos käytät usein kahvinkeitintä, kannattaa hankkia laadukas kahvinkeitin.

Yhteenveto

Monet asiat vaikuttavat keittämäsi kahvin makuun. Jos tuntuu, että et saa nauttia joka kerta hyvänmakuisesta kahvista, kannattaa miettiä mitä voisit tehdä toisin. Kannattaisiko sinun ostaa uusi kahvinkeittimen tai kahvimylly. Kannattaa rohkeasti tutustua eri vaihtoehtoihin, joilla voit saada nauttimastasi kahvista entistä parempaa. Panosta parempaan kahviin ja saatat saada paremman mielen koko päiväksi!

Kahvikuppi

Kitchentime