drone

Testissä: DJI Mini 2 -nelikopteri

DJI Mini 2 -nelikopteri on helppokäyttöinen, tehokas ja pienikokoinen nelikopteri. Se on kevyt (249 g) ja kokoon taittuvan rakenteen vuoksi helppo pitää aina mukana. Se sopii hyvin aloittelevalle lentäjälle, mutta myös kokeneemmalle. Laitteessa on vaikuttava suorituskyky ja upea kuvanlaatu.

Tuotetietoja

-Äärimmäisen kevyt (paino 249 g) ja pienikokoinen (mahtuu kämmenelle)

-Jopa 31 min lentoaika (palaa automaattisesti takaisin lähtöpisteeseen akun käydessä vähiin)

-10 km kantama videolähetys

-4K -videokuvaus

-Taso 5-tuulenvastustus

-Nousee enintään 4000 metrin korkeudelle

-Mitat: 138 x 81 x 58 mm (K,L,S)

-Kauko-ohjaimeen sopii mobiililaite, jonka pituus on korkeintaan 92 mm

Pakkauksen sisältö

-DJI Mini 2 -nelikopteri, kauko-ohjain, 3 RC-kaapelia kauko-ohjaimeen (Lighting-, Micro USB- ja USB-C -liittimillä), 2 paria kauko-ohjaimen ohjaintikkuja, lentoakku, USB-C -kaapeli, 3 paria propelleja (yht. 6 kpl), gimbal-suojus, 6 kpl vararuuveja ja ruuvinväännin.

drone paketti

Arvio tuotteesta

DJI Mini 2 -nelikopterin lennättäminen on ollut mukavaa ja helppoa, vaikka tätä aiempaa kokemusta droneista ei ole. Hinta-laatusuhde on hyvä. Tässä dronessa on riittävästi ominaisuuksia ainakin aloittelevalle lentäjälle. Kopteri on kevyt ja pienikokoinen ja se kulkee helposti mukana.

Ohjain sopii erittäin hyvin käteen. Ohjaimeen pitää liittää älypuhelin, jotta ohjain toimii. Laitteen mukana tulee adapteri kaikkiin käytössä oleviin liittimiin ja puhelimen liittäminen ohjaimeen on erittäin helppoa. Ohjainten ohjelmoinnissa on toivomisen varaa, koska perussäädöillä kaikki ohjainliikkeet eivät tunnu loogisilta, mutta niihin tottuu nopeasti. Ohjaimen akunkestävyys on erittäin hyvä ja se kestää monta lentoa, vaikka ohjain alkaa välittömästi ladata siihen liitettyä puhelinta.

drone ohjain

Kuvanlaatu on hyvä ja se on valittavissa paremmaksi aina 4K-tarkkuuteen asti. Normaali HD-videokuva on ollut tähän mennessä riittävä. SD-kortti kannattaa valita tarkasti, jotta se yltää HD-kuvaukselle vaadittaviin nopeuksiin. Dronea voi toki lennättää myös ilman SD-korttia laittamalla kännykästä ruudun tallennuksen päälle. Laitteella otetut videot ovat olleet laadukkaita.

Toimintamatka ja toimintakorkeus riittävät hyvin ilman että tarvitsisi mennä lähellekään sallittua paikka- ja tilannekohtaista maksimi lennätyskorkeutta puhumattakaan itse dronen 4000 metrin maksimilentokorkeudesta. Drone varoittaa lennättäjää, jos maantieteellinen maksimikorkeus on lähestymässä. Drone ei tunnista nousevaa maastoa ja se tunnistaa korkeuden vain siitä pisteestä, josta se lähtee lentämään. Dronen tuulenvastustus toimii hyvin, joten lennätyskelin tarvitse olla täysin tyyni.

Akun kestoksi on luvattu jopa 31 minuuttia, mutta todellisuudessa lennätysaika on jäänyt noin 25-28 minuuttiin. Suosittelen ainakin yhden vara-akun ostamista, jotta kerralla on mahdollista lennättää pidempään.

Olen erittäin tyytyväinen DJI Mini 2 -nelikopteriin ja suosittelen sitä muillekin. Seuraavaksi hankintalistalla on ainakin yhden vara-akun ostaminen, jotta lennättämisestä voi nauttia kerralla pidempään. Mielestäni DJI Mini 2 -nelikopteri on erittäin hyvä hankinta ja helppokäyttöinen, vaikka olisit vasta aloittamassa tätä harrastusta ja hankkimassa ensimmäistä droneasi.

*Osta tuote täältä

p.s. Muista uudet tammikuun 2021 lopussa tulleet EU-säännöt drone-lennättämiselle. Dronen lennättämiseen tarvitaan rekisteröityminen tammikuusta 2021 lähtien. Nämä yhteiseurooppalaiset dronesäännöt velvoittavat jatkossa kaikki droneja käyttävät rekisteröitymään, perehtymään dronejen lennättämiseen ja pääsääntöisesti suorittamaan kokeen. Lue lisää uudistuksesta, dronerekisteristä ja verkkotentistä osoitteessa droneinfo.fi.

DNA