Lisävaruste

Lisävarusteiden hankinta Airfryeriin – Millaisia lisäosia on saatavilla ja mitä kannattaa huomioida etukäteen?

Ehkä omistat jo oman ilmafriteerauskeittimen, mutta kaipaat jotain lisäosia laitteeseesi. Saatat haaveilla leipomiseen tai grillaamiseen liittyvistä tarvikkeista. Eri Airfryerit ovat erilaisia ja erikokoisia, joten kaikki lisävarusteet eivät sovi kaikkiin laitteisiin. Jatka lukemista, niin tiedät millaisia lisäosia, on saatavilla ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen lisävarusteiden hankkimista.

Millaisia lisäosia on saatavilla

Saatavilla on monenlaisia lisäosia. Esimerkiksi erilaisia vuokia (mm. muffinivuokia ja leivontavuokia), grillipannuja ja grillivartaita. Kaikki lisäosat eivät sovi sellaisenaan kaikkiin malleihin, koska Airfryerit ovat erilaisia ja erikokoisia.

Philipsin eri malleihin saatavilla olevia lisävarusteita

Philipsin malleihin on saatavilla paljon erilaisia lisäosia. Niitä voit ostaa esimerkiksi eri nettikaupoista. Lisäritilän avulla saat lisätilaa Airfryeriin, koska voit kypsentää samaan aikaan kahdessa eri tasossa.

Philips Airfryer XXL: pizzapelti, paistosuojus + pihdit, grillauspohja + grillivartaat, *leivontavuoka + silikoniset muffinssivuoat, *Lisäritilä + ruoan erottaja, *välipala-lisävaruste.

Philips Airfryer XL: *Leivontasetti, leivinpelti, paistosuojus, grillipannu, lisätaso.

Philips Airfyer original: grillipannu, leivontavuoka + silikoniset muffinssivuoat, lisäritilä + silikoniset leivontavuoat.

Philips Airfryer Avance: monitoimikansi + pihdit, leivontavuoka + silikoniset muffinssivuoat, grillauspohja + grillivartaat, lisäritilä + silikoniset leivontavuoat.

Philips Airfryer Compact: monitoimikansi + pihdit, grillauspohja + grillivartaat, lisäritilä + silikoniset leivontavuoat, leivontavuoka + silikoniset muffinssivuoat.

KitchenOne
*KitchenOnella on laaja valikoima Airfryereita ja keittiötarvikkeita!

Mikä on paras tapa ostaa lisäosat Airfryeriin?

Varmin ja suositeltavin tapa hankkia isäosia on hankkia omaan Airfryeriisi tarkoitettuja lisäosia. Lisäosat ovat varmasti omaan laitteeseesi sopivia ja laadukkaita. Todennäköisesti voit ostaa omaan laitteeseesi sopivia lisäosia samasta paikasta, josta olet laitteeseesi ostanut. Niitä voi ostaa myös monista eri nettikaupoista tai ehkä myös suoraan valmistajalta. Kannattaa ottaa google avuksi ja kirjoittaa hakuun esimerkiksi: ”lisäosat (oman laitteen merkki) Airfryeriin”. Kirjoitat tuohon edellä olevaan tekstiin oman laitteesi. Luultavasti tällä tavalla saat vinkkejä mistä lähteä lisäosia metsästämään. Esimerkiksi Philipsin sivuilla saa etsittyä helposti omaan laitteeseen sopivia lisäosia. Sieltä näkee helposti mitä lisäosia on saatavilla ja mitkä jälleenmyyjät niitä myyvät.

Mistä muualta voi ostaa lisäosia Airfryeriin?

Voit hankkia erilaisia lisäosia tavallisista kaupoista, jos mittaat oman koneesi sisustan ja tiedät, mikä on maksimimitta lisäosille. Toisinaan nämä ostokset saattavat kyllä mennä mönkään, jos on tullut esimerkiksi mittausvirhe. Sinun siis tulee mitata oman laitteesi sisämitat, jotta voit tietää minkä kokoiset lisäosat sopivat omaan laitteeseesi.  Esimerkiksi monet pienet kakkuvuoat käyvät sellaisenaan Airfyeriin, jos ne ovat riittävän pieniä ja sopivat omaan laitteeseesi. Tällä tavalla voi saada käyttöön monenlaisia lisäosia.

Oman harkinnan mukaan edullisia lisäosia voi ostaa myös ulkomaisista verkkokaupoista esim. AliExpress, Amazon, Ebay ja Wish. Hinta näistä kaupoista hankituille lisäosille on varmasti edullinen, mutta välillä tuotteet voivat olla mitä sattuu eivätkä välttämättä kuvauksen mukaisia. Monet ihmiset ovat kuitenkin onnistuneet tilaamaan omiin laitteisiinsa sopivia lisähärpäkkeitä tämän tyylisistä kaupoista.

Lisävarusteiden käyttäminen, jotka eivät ole valmistajan suosittelemia

Ennen kuin käytät muita kuin oman Airfryerisi valmistajan suosittelemia lisäosia, kannattaa miettiä muutamaa asiaa. Isoin riski hankkia eri merkkisiä lisäosia on se, että jos laite menee rikki niin takuu ei välttämättä ole voimassa, jos on käyttänyt lisävarusteita, jotka eivät ole valmistajan suosittelemia.

Esimerkiksi Philipsin sivuilla lukee näin: ”Philipsin takuu ei ole voimassa, jos… vika on aiheutunut tuotteeseen liitetyistä oheislaitteista, lisävarusteista tai tarvikkeista, jotka eivät ole Philipsin suosittelemia”. Voit lukea lisää täältä.

Kannattaa siis harkita tarkasti millaisia lisäosia käyttää omassa Airfryerissä. Hinnaltaan edullisessa Airfryerissä muiden kuin oman valmistajan suosittelemien lisäosien käyttäminen ei ole kovin iso riski. Jos ostat kalliin Airfryerin ja odotat, että takuu on voimassa, kannattaa käyttää vain oman laitteen valmistajan suosittelemia lisäosia.

Mistä materiaalista valmistetut lisäosat käyvät Airfryeriin?

Airfryeriin sopii samoista materiaaleista valmistetut lisäosat, kuin tavalliseen uuniinkin sopivat. Voit siis käyttää astioita, jotka on valmistettu esimerkiksi alumiinista, silikonista jne. Myös kertakäyttöisten foliovuokien käyttäminen on mahdollista. Lisäosa kannattaa laittaa Airfryeriin siten, että reunoille jää tilaa eikä astiat ota kiinni laitteen reunoihin.

Lasiset ja keraamiset astiat eivät ehkä ole parhaita valintoja, koska ne eivät lämpene kovin nopeasti ja tuotteet saattavat jäädä raaoiksi.

Yhteenveto

Todennäköisesti lisäosien hankinta omaan Airfryeriisi on ajankohtaista ennemmin tai myöhemmin. Lisäosien hankkiminen mahdollistaa ilmafriteerauskeittimen monipuolisemman käytön. Voit valmistaa lisäosien avulla esimerkiksi ihania leivonnaisia. Kannattaa miettiä millaisia liäsosia käytät omassa laitteessasi: käytätkö valmistajan suosittelemia vai jotain muita ja otat tällöin tietoisen riskin siitä, että laitteen rikkoutuessa et ehkä saa hyödynnettyä mahdollista takuuta.  

Pienet kahvikakut
KitchenOne

*KitchenOne tarjoaa monipuolisen valikoiman Airfryereita!