Kahvimylly

Paras kahvimylly – Esittelyssä parhaita malleja!

Miten valmistaa hyvää kahvia? Mitkä asiat vaikuttavat kahvin makuun? Maistuuko kahvisi joskus pahalta? Haluatko kahvisi maistuvan paremmalta vai tyydytkö juomaan arominsa menettänyttä kahvia? Olet ehkä joskus miettinyt näitä asioista. Kahvin makuun vaikuttaa moni asia, mutta yksi tärkeimmistä asioista, jolla voit parantaa valmistamasi kahvin makua, on kahvimylly. Hyvä aamukahvi vaikuttaa positiivisesti koko päivän kulkuun. Tässä artikkelissa on kerrottu, miksi on tarpeellista omistaa kahvimylly. Lisäksi esittelemme 5 tämän hetken parasta kahvimyllyä.   

Miksi tarvitset kahvimyllyn?

Kahvimyllyn ansiosta voit aina nauttia tuoretta ja hyvänmakuista kahvia. Kahvimylly on helppo tapa vaikuttaa kahvin makuun riippumatta siitä millä laitteella kahvisi valmistat. Kahvimyllyn avulla saat maukkaampaa kahvia eri valmistustavoista riippumatta (suodatinkeitin, pressopannu, mokkapannu tai espressokone). Kahvimyllyllä voit jauhaa juuri niitä kahvipapuja, joita haluat. Voit myös sekoittaa useampia papuja keskenään.

Kahvipavuissa on paljon aromeja, jotka vaikuttavat kahvin tuoksuun ja makuun. Kun kahvipapu on jauhettu, aromeja alkaa vapautua ilmaan. Tämän vuoksi juuri jauhettu kahvi tai kahvipaketin ensimmäisen aukaisun jälkeen kahvi tuoksuu todella hyvältä. Aromeja haihtuu koko ajan ja jo hetkessä suuri osa kahvin makuun vaikuttavista aromeista on haihtunut ilmaan.

Kahvimyllyllä jauhettu kahvi on aromikkaampaa, kuin suodatinkahvi. Parhaan maun kahviisi saat, kun jauhat pavut kahvimyllyllä juuri ennen kahvin valmistamista. Jauha kerralla vain tarvittava määrä. Älä jauha papuja valmiiksi seuraavaa kahvinkeittoa varten, koska silloin menetät turhaan aromeja. Pavut kannattaa säilyttää valolta suojattuna tiiviissä purkissa.

Mikä on kahvimylly?

Kahvimylly on pieni kodinkone, joka jauhaa kahvipavuista jauhetta. Aikaisemmin monessa kodissa oli kahvimylly, mutta sille ei ollut enää välttämätöntä tarvetta suodatinkahvin yleistyttyä. Pikkuhiljaa kahvimyllyt ovat yleistyneet jälleen ja myllyjen valikoima on kasvanut.

Kahvimyllyjä on olemassa käsikäyttöisiä ja sähköisiä. Käsikäyttöisen kahvimyllyn etuja ovat, että käyttämisestä ei tule paljon ääntä eikä tarvitse sähköä. Käsikäyttöisen myllyn voi ottaa helposti mukaan matkalle. Käsikäyttöisellä kahvimyllyllä jauhaminen on kuitenkin hidasta ja se vaatii käsivoimia.

Sähköistä kahvimyllyä on nopea ja helppo käyttää, eikä käsivoimia vaadita. Kannattaa ehdottomasti mieluummin hankkia sähköinen kahvimylly, jos et halua käyttää aikaa papujen jauhamiseen ja jos käsivoimasi ovat vähäiset. Myös silloin, jos valmistat kahvia useammalle kuin 1-2 henkilölle, on sähköinen kahvimylly parempi hankinta.

Kahvipavut

 

Millainen on hyvä kahvimylly?

Hyvä kahvimylly on helppokäyttöinen ja laadukas. Sähköinen kahvimylly on helppokäyttöinen, kun säädöt saa sopiviksi omien mieltymyksiä vastaaviksi. Kun säädöt ovat kohdallaan, riittää yksi napinpainallus kahvipapujen jauhamiseen. Siihen mikä on paras kahvimylly juuri sinulle, vaikuttaa moni eri asia.

Kahvimyllyjen ominaisuuksia

Kahvimyllyjen hinnat vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta pariin sataan euroon. Hintaan vaikuttaa monet asiat kuten papujen jauhatustapa, valittavien karkeusasteiden määrä, moottorin teho, laitteen äänekkyys ja terien kestävyys.

Silppuavat kahvimyllyt ovat edullisia. Myllyjen terä silppuaa pavut pieniin osiin ja jauhatusaste riippuu laitteen käyttöajasta. Jauhatuksesta ei tule tasaista. Tällaisella kahvimyllyllä saa jauhettua kahvin suodatinkeitintä ja pressopannua varten.

Jauhavat kahvimyllyt ovat laadukkaampia. Niissä on kartioterät, jotka jauhavat pavut tasalaatuisemmin ja hienommiksi. Näissä malleissa on yleensä portaaton jauhatusasteen säätö.

Useimmilla sähköisillä kahvimyllyillä saat jauhettua riittävän hienoa kahvia myös espressoa varten. Espressoa varten on olemassa myös erityisiä kahvimyllyjä, joilla saat jauhettua todella hienoa kahvia. Sellaista kannattaa harkita, jos juot lähinnä espressoa.

Mieti näitä asioita etukäteen

Ennen ostopäätöstä kannattaa miettiä seuraavia asioita. Haluatko käsikäyttöisen vai sähköisen kahvimyllyn? Millaista kahvia haluat valmistaa ja millaisella keittimellä? Paljonko olet valmis maksamaan kahvimyllystä? Mihin sijoitat kahvimyllyn? Jos keittiösi on pieni, mahtuuko kahvimylly kahvinkeittimen lähelle pöydälle vai laitatko sen säilytykseen kaappiin? Onko kahvimyllyn ulkonäöllä sinulle väliä? Jos sijoitat kahvimyllyn näkyvälle paikalle, osta sellainen, joka miellyttää sinun silmääsi.

 

Parhaat sähkökäyttöiset kahvimyllyt

Smeg kahvimylly – tyylikäs sähköinen kahvimylly

Smeg kahvimylly on keittiön kaunis sisustuselementti. Smeg kahvimylly on laadukas ja tehokas. Se on valmistettu laadukkaasta metallista. Moottoriosa ja kartioterä on ruostumatonta terästä. Valittavana on kolmekymmentä eri jauhatusastetta hienosta karkeaan. Tällä kahvimyllyllä voi jauhaa suodatinkahviin, espresso-, presso- ja mutteripannuihin sopivaa jauhatusta. Kahvin voi jauhaa kahvijauhesäiliöön tai espressoannoksen suoraan keittimen kahvaan. Jauhettavan kahvin määrän voi valita manuaalisesti tai valmiista annosmääristä. Laitteen mukana tulee säiliö jauhetulle kahville ja teline espressosuodattimelle. Saatavilla on 6 eri väriä.

 • Papusäiliön tilavuus: 350 g
 • Kahvijauhesäiliön tilavuus: 130 g
 • 8 esiasetettua ohjelmaa + manuaalinen
 • Teho: 150 W
 • Laitteen paino: 3,1 kg
 • Mitat: 46x25x17 cm (K,L,S)
*Osta Smeg kahvimyllly täältä

 

Wilfa WSCG2 kahvimylly – monipuolinen kahvimylly

Wilfa WSCG2 kahvimyllyssä on valittavana viisi eri karkeusastetta erillisin hienosäädöin. Karkeusasteen voi valita pannukahville, pressopannulle, suodatinkahville, aeropressille tai mutteripannulle. Terä jauhaa pavut murskaamalla, jolloin jauhetusta kahvista tulee tasalaatuista. Papusäiliö ja jauhetun kahvin astia on UV-suojattua läpinäkyvää muovia. Ajastintoiminnon avulla voi säätää ajan jauhettavan kahvin määrän mukaan.  

 • Papusäiliön tilavuus: 250 g
 • Teräksiset ruostumattomat kartioterät
 • Säädettävä jauhatuskarkeus pannukahvista espressoon
 • Johdon saa piiloon laitteen pohjaan
 • Teho: 160 W
 • Laitteen paino: 1,9 kg
 • Mitat: 28,5x17x13 cm (K,L,S)

Melitta Molino – hyvä edullinen kahvimylly

Melitta Molino on sähköinen kahvimylly, jolla voi jauhaa halutun määrän kahvipapuja. Kiertonupista voi valita kerralla jauhettavien papujen määrän (2-14 kupillista). Tämä kahvimylly jauhaa kaiken espressosta tavalliseen suodatinkahviin. Halutun jauhatusasteen voi valita 17 erilaisesta jauhatusasetuksesta. Jauhatus alkaa yhdestä napin painalluksesta ja sammuu automaattisesti, kun jauhatus on valmis.

 • Papusäiliön tilavuus: 200 g
 • Jauhatusasetukset: 17 erilaista (hienosta karkeaan)
 • Laitteen pohjassa liukuesteet
 • Teho: 100 W
 • Laitteen paino: 1,6 kg
 • Mitat: 25,5×16,5x 9,5 cm (K,L,S)
Osta tuote *täältä

Parhaat käsikäyttöiset kahvimyllyt

Peugeot kahvimyllyt – tyylikkäät kahvimyllyt

Peogeotin tyylikkäästi muotoillut kahvimyllyt on helppokäyttöisiä. Täytä säiliö kahvipavuilla ja jauha kahvi veivin avulla. Myllyn alla oleva laatikko täyttyy hetkessä ihanalta tuoksuvalta kahvijauheella. 

Jauhamiskarkeutta voi säätää kammen alaosan mutterista. Näillä voi jauhaa hyvin hienosta espressojauhosta karkeaan jauheeseen. Nämä ovat myös upeita sisustuselementtejä.

Hario Skerton Plus kahvimylly – edullinen kahvimylly

Hario Skerton Plus on japanilaisen Harion valmistama käsikäyttöinen pienikokoinen kahvimylly. Jauhatuksen karkeuden voi säätää portaattomasti.  Kahvimyllyssä on kestävät keraamiset terät, jotka eivät ruostu eivätkä hapetu. Se jauhaa kahvipavuista tasalaatuista jauhetta valitsemallasi karkeudella. Kahvimylly jauhaa kahvin lasipurkkiin. Silikoninen kansi estää papujen karkaamisen jauhamisen aikana. Papusäiliön tilavuus on 100 g. Mitat ovat 23,1×17,2 x 9,3 cm (K,L,S).

 

Kahvimyllyn hankinta kannattaa

Kahvimyllyn hankinta kannattaa, jos haluat nauttia aina hyvää kahvia kotioloissa. Kahvimyllystä on hyötyä myös niille, jotka keittävät kahvia harvoin. Kun hankit kahvimyllyn, niin enää ei tarvitse juoda pahalta maistuvaa suodatinjauhettua kahvia, joka on ollut avatussa pussissa ties, kuinka kauan. Osta kahvimylly ja aloita aamusi paremmin nauttimalla hyvänmakuista vastajauhettua kahvia!

Kahvi ja pavut