Emerio jäätelökone

Paras jäätelökone – Esittelyssä eri malleja

Jäätelökoneella valmistettu jäätelö on herkullista ja kuohkeaa. Itse tehty jäätelö on parasta heti valmistuksen jälkeen. Itse tekemällä tietää varmasti mitä raaka-aineita jäätelössä on eikä ole lisätty turhia lisäaineita. Jäätelöön voi käyttää oman puutarhan tuotteita kuten marjoja tai raparperia. Jäätelökoneen avulla voi tehdä jäätelöitä myös erikoisruokavaliota noudattaville (esimerkiksi gluteenitonta, sokeritonta tai vegaanista jäätelöä). Tätä artikkelia varten vertailimme erilaisia jäätelökoneita ja esittelemme mielestämme parhaita malleja, jotta sinun on helpompi valita itsellesi sopiva jäätelökone.

Mikä on jäätelökone?

Jäätelökone on pienikokoinen kodinkone, joka valmistaa jäätelömassasta sekoittamalla ja jäädyttämällä jäätelöä. Jäätelökone sekoittaa jäädyttämisen aikana jäätelöä, jonka ansiosta jäätelö on tasaista ja kuohkeaa. Jäätelökoneita on saatavilla monen kokoisia ja erivärisiä.

Jäätelökoneita on saatavilla yksinkertaisia ja edistyneempiä malleja. Yksinkertaisissa malleissa jokin osa (yleensä kulho) pakastetaan noin vuorokauden ajan ennen jäätelökoneen käyttämistä. Ennen yksinkertaisen mallin ostamista kannattaa varmistaa, että jäähdytettävä osa mahtuu pakastimeen. Edistyneemmissä malleissa on kompressori, joka jäädyttää jäätelön valmistamisen yhteydessä ja jäätelöä voi tehdä heti, kun mieli tekee eikä sitä tarvitse suunnitella etukäteen. Laadukkaat jäätelökoneet ovat yleensä isokokoisempia.

Jäätelökoneiden hinnat vaihtelevat noin neljästäkymmenestä eurosta muutamaan sataan euroon. Perinteiset yksinkertaiset mallit ovat edullisempia ja kompressorimallit ovat kalliimpia. Jäätelöä voi valmistaa myös ilman jäätelökonetta, mutta sitten ei saa samanlaista ihanaa koostumusta. Ilman jäätelökonetta tehtyyn jäätelöön muodostuu helposti jäähileitä ja jäätymiseen menee noin 4-6 tuntia.

Miten jäätelö valmistetaan jäätelökoneella?

Jäätelön valmistaminen jäätelökoneella on helppoa ja nopeaa. Laite käynnistetään, massa kaadetaan kulhoon ja odotetaan, kunnes jäätelö on valmista. Jäätelömassan perusohje on yksinkertainen, ja siihen tulee vain muutama raaka-aine. Perusreseptiin käytetään yleensä kermaa, maitoa, kananmunia, sokeria ja makuaineita. Maitotuotteiden rasvaisuudella saa säädettyä jäätelön täyteläisyyttä. Yleensä seos keitetään ja jäähdytetään ennen kuin seoksen kaataa jäätelökoneeseen.

Jäätelökoneen mukana tulee yleensä joitakin reseptejä, joilla on hyvä aloittaa tutustuminen omaan laitteeseen. Varsinkin aluksi kannattaa käyttää koneen antamia jäätelöreseptejä tarkasti, jotta oppii tuntemaan oman jäätelökoneen toiminnan. Kun kokemusta kertyy jäätelönvalmistamisessa, voi enemmän soveltaa ja keksiä omia ohjeita.

Jäätelötötterö

Parhaat jäätelökoneet kompressorilla

Wilfa Jäätelökone ICM-C15

Wilfa ICM-C15 -jäätelökoneessa on täysautomaattinen kompressori, joka jäädyttää valmistuksen aikana eikä erillistä jäädytystä tarvita. Tällä jäätelökoneella saat herkullista jäätelöä, joka on koostumukseltaan tasaista ja ilmavaa. Halutessasi voit valmistaa useamman satsin peräkkäin. Laitteen käyttäminen on helppoa. Jäätelö valmistuu tunnissa. Kerralla voi valmistaa enintään 1,5 litraa jäätelöä. Koneessa on LCD-näyttö digitaalisella ajastimella. Lämpötila -18 ja -35 asteen välillä. Laite on helppo puhdistaa. Jäätelökoneen mitat: 24,5 x 40,2 x 28,1 cm. Laite on teholtaan 150 W.

 

Nemox Gelatissimo 1,7l

Nemox Gelatissimo jäätelökoneella saa valmistettua kerralla 1,7 litraa jäätelöä. Tämä laite on hinnaltaan vertailun kallein jäätelökone. Laitteen teho on 165 W.

Edullinen perinteinen jäätelökone

Emerio Jäätelökone Retro Roosa 1,2l

Emerio Retro Roosa jäätelökone on ihanan vaaleanpunainen retrotyylinen kone. Tällä jäätelökoneella voi tehdä jäätelöä, sorbettia ja jogurttia. Läpinäkyvässä kannessa on aukko, josta voi lisätä raaka-aineita ja tarkkailla jäätelön valmistamista. Mukana tulee reseptejä. Laite on helppo puhdistaa. Tilavuus on 1,2 litraa. Laitteen teho on 15 W.

Osta tuote *täältä.

Jäätelökoneella luksusta arkeen

Jäätelön tekeminen kotona on helppoa ja onnistuu jo muutamalla raaka-aineella. Todennäköisesti kannattaa ostaa heti laadukas jäätelökone, mutta myös edullisemmalla pääset alkuun. Tutustu huolellisesti oman jäätelökoneesi käyttöohjeisiin ennen käyttöä.

Jäätelökoneen avulla voi tehdä jäätelöitä myös erikoisruokavaliota noudattaville (esimerkiksi gluteenitonta, sokeritonta tai vegaanista jäätelöä). Itse tehtyyn jäätelöön voit käyttää juuri niitä raaka-aineita mitä haluat. Jos olet innokas marjojen kerääjä, saat ihanaa ja terveellistä jäätelöä käyttämällä paljon marjoja. Kannattaa harkita lisäksi Hyvän olon jäätelökirja -nimistä kirjaa, jossa on paljon ihania ja terveellisiä jäätelöreseptejä.

Jäätelö