Friteerauskeitin

Paras friteerauskeitin – Esittelyssä eri malleja

Friteerauskeitin sopii rapeiden uppopaistettujen ruokien valmistamiseen. Sillä voit valmistaa ranskalaiset, lohkoperunat, nugetit, kevätkääryleet ja kalapuikot. Friteerauskeittimen avulla voit myös paistaa munkit. Friteerauskeittimen käyttö on helppoa ja turvallista. Tutustuimme erilaisiin friteerauskeittimiin ja tässä artikkelissa esittelemme mielestämme parhaita malleja.

Mikä on friteerauskeitin?

Friteerauskeitin on pienikokoinen kodinkone, jonka avulla ruoka uppopaistetaan rapeaksi. Laitteen käyttäminen on helppoa ja ruoka valmistuu vaivattomasti ja nopeasti. Hyvässä friteerauskeittimessä on kahvallinen paistokori, jonka avulla saa helposti valutettua ruuista pois ylimääräisen paistorasvan. Laadukkaan laitteen pinta ei kuumene käytössä.  

Ennen ruuan friteeraamista lämmitetään öljy haluttuun lämpötilaan. Friteerauskeittimessä on selkeät painikkeet, joista valitaan haluttu lämpötila. Kun öljy on lämmitetty, ruuat laitetaan paistumaan. Öljyn lämpötila pysyy valitussa lämpötilassa paistamisen ajan, joten ruokien paistotulos on hyvä. Paistamisen jälkeen on tärkeää muistaa, että öljyä ei saa kaataa viemäriin, jotta putket eivät mene tukkoon. Käytetyn öljyn voi siivilöidä ja käyttää seuraavalla kerralla uudelleen. Laadukkaan friteerauskeittimen puhdistus on helppoa ja nopeaa.  

Mitä eroa on friteerauskeittimellä ja Airfryerilla?

Friteerauskeitin ja Airfryer näyttävät ulospäin samanlaisilta. Molemmilla voi valmistaa hyvää rapeapintaista ruokaa. Friteerauskeittimessä ruoka uppopaistetaan suuressa määrässä kuumaa öljyä. Airfryer kypsentää ruoan kuumalla ilmalla, jolloin öljyä tarvitaan vain vähän. Suurin osa ruuista voidaan valmistaa kokonaan ilman öljyä.

Jos pitää perinteisesti friteeratuista öljyä tihkuvista ruoista, tavallinen friteerauslaite on todennäköisesti parempi valinta. Airfryer on hyvä valinta, jos haluat kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon ja silti saada rapean pinnan ruokaasi. Lopputulos ei välttämättä ole ihan yhtä rapea kuin friteerauskeittimillä.

Lue täältä lisää Airfryereista.

Vertailun voittajamallit

DeLonghi RotoFry

DeLonghi RotoFry friteerauskeittimeen riittää noin puolet vähemmän öljyä kuin yleensä, koska siinä on pyörivä korisysteemi. Pyörivä kori takaa laadukkaan ja hyvän paistotuloksen, vaikka öljymäärä on vähäinen. Pyörimisen aikana ruuat irtoavat toisistaan ja paistotulos on joka puolelta tasainen. Ruuan kypsyyttä voi tarkkailla laitteen päällä olevasta kurkistusaukosta. Käyttöturvallisuutta lisäävät laitteen kuumenematon ulkopinta ja mahdollisuus nostaa paistokori kannen ollessa kiinni.

Lämpötila on mahdollista säätää 150-190 asteeseen ja lämpeneminen tapahtuu nopeasti. Laitteen kannen suodatin estää höyryn ja tuoksujen leviämistä asuntoon. Laitteen puhdistaminen käy helposti. Kannen voi irrottaa ja pestä. Öljyn saa helposti valutettua pois ulosvedettävällä keräysletkulla. Saman öljyn voi käyttää uudelleen, kunhan muistaa siivilöidä sen.

 

OBH Nordica Pro Fryer 6357

Friteerauskeitin

OBH Nordica Pro Fryer 6357 on ammattilaistasoinen laite, joka sopii myös kotikokeille. Tällä laitteella valmistat perinteiset ruuat ja myös munkit. Tämän laitteen tilavuus on 4 litraa. Laitteessa on selkeä digitaalinen näyttö, joka kertoo lämpötilan ja paistoajan. Lämpötila on säädettävissä 130-190 asteeseen. Merkkivalo ilmaisee, milloin laite on käyttövalmis. Cool Zone -ominaisuus pidentää öljyn käyttöikää ja estää murujen pohjaan palamista. Öljysäiliö ja kansi ovat konepesun kestäviä. Laitteen teho on 2000 W.

Wilfa Crispy -friteerauskeitin DFR-1600S

Wilfa Crispy -friteerauskeitin on näistä vaihtoehdoista hinnaltaan edullisin. Sen tilavuus on 2,4 litraa. Paistolämpötilan saa helposti valittua säädettävästä lämpötila-asteikosta. Laitteen esilämmitys tapahtuu nopeasti 1600 watin upotetun lämpöelementin avulla. Käyttöturvallisuutta lisää se, että paistokorin kahva ja laitteen pinta eivät kuumene käytön aikana. Öljy jäähtyy nopeasti käytön jälkeen. Öljyastian saa irrotettua ja helposti puhdistettua. Laite ei vie paljon säilytystila (ulkomitat n. 32 x 30 x 22,5 cm).

Friteerauskeittimellä rapeaa ruokaa helposti kotioloissa

Friteerauskeitin ei ole enää vain ravintoloiden etuoikeus. Nyt on mahdollista valmistaa rapeaksi friteerattua ruokaa myös kotona. Friteerauskeittimen saa ostettua melko edullisella hinnalla. Friteerauskeittimellä voi paistaa myös munkit helposti ja turvallisesti. Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto!

churrot