Miten eri Airfryerit eroavat toisistaan? Pöntöt, uunit ja tuplat

Viime vuosien aikana Airfryereistä on tullut melkoinen ilmiö ruoanlaittajien keskuudessa. Välillä voi törmätä julkaisuihin, joissa huippukokit kehuvat näitä ilmafriteerauskeittimiä jopa sisäfileepihvien paistamisessa. Myös tästä voi huomata, että nämä pöhöttimet ovat mullistaneet maailmaa melkoisesti. Enää ei välttämättä tarvita rautapannua täydellisen pihvin paistamiseen vaan sen voi tehdä Airfryerissa. Lue täältä lisää perustietoa Airfryereista eli ilmafriteerauskeittimistä.

Monet ihmiset saattavat olla alkuun epäileväisiä hankkimaan uutta laitetta omaan keittiöönsä. Myös minä (tämän artikkelin kirjoittaja) olin alkuun hyvin skeptinen tätä laitetta kohtaan. Aloin näkemään lehdissä toistuvasti mainoksia Airfryereista. Alkuun minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, että mikä tällainen laite on. Sitten pikkuhiljaa uteliaisuus voitti ja aloin ottamaan asiasta selvää. Aluksi ajattelin, että en halua ostaa Airfryeria. Ajattelin, että mieluummin ostaisin perinteisen friteerauskeittimen, jos kokisin tarvetta tämän tyyliselle keittiökoneelle.

Vähän ajan kuluttua huomasin, että ajatusmaailmani oli muuttunut. Oli alkanut tuntua houkuttelevalta ajatus, että voisin valmistaa helposti ja terveellisesti monia ruokia. Olin havainnut, että myös leipomuksia voi kypsentää Airfryerilla. Sen huomaaminen, että jopa munkkeja voi paistaa tällä laitteella, taisi olla viimeinen asia, joka sai muuttamaan mieleni. Eikä aikaakaan, kun ensimmäinen Airfryer oli saapunut keittiööni.

Tässä kirjoituksessa on esitelty lyhyesti eri tyylisiä Airfryereita.

1. Pönttömallit

Philips premium Airfryer

Mikä on näissä hyvää?

Pönttömallin Airfryereita on saatavilla monessa eri kokoluokassa. Ensimmäiset Airfryerit olivat juuri näitä pönttömallisia koneita.

Mikä näissä ei ole hyvä asia?

Se mikä pönttömallissa ei välttämättä ole hyvää on ehdottomasti se että kypsennys tapahtuu suljetun luukun takana. Toki luukun saa ajoittain avattua, mutta vaarana on se, että voi tulla liiankin kypsää, jos unohtaa tarkistaa paistotulosta ajoittain.

2. Uunimallit

Mikä on näissä hyvää tai huonoa?

+Ruoan kypsymistä on helppo seurata ikkunan läpi

+Monta eri tasoa, joilla voi samaan aikaan kypsentää ison määrän ruokaa tai erilaisia ruokia

+Joissakin malleissa on mukana tai lisäosana saatavilla mm. varras, johon voi laittaa kokonaisen broilerin kypsymään

-Vaikka näissä on monta eri tasoa ja ruokaa voi kypsentää samaan aikaan monella ritilällä, usein ylin taso kypsyy nopeiten. Tarpeen on siis vaihdella peltien paikkaa kesken, jos haluaa tuotteiden kypsyvän samaan aikaan.

3. Tuplamallit

Hiljattain markkinoille on tullut Airfryereita, jotka on varustettu tuplakorilla.

Mikä on näissä hyvää?

+Saa ison määrän ruokaa kerralla

+Helpompi valmistaa samaan aikaan ruokia, jotka vaativat erilaisen lämmitysajan tai astemäärän

+Sopii loistavasti myös isommille perheille

Mikä näissä on huonoa?

Näiden huonoja juttuja ei tule kovin helposti mieleen. Se, että tuplamallin koneet ovat todennäköisesti kooltaan vähän isompia kuin pienet pönttömallit, voi olla huono juttu joidenkin mielestä. Toki haasteeksi voi muodostua se, jos keittiön tasoilla ei ole tilaa käyttää tällaista Airfryeria. Mutta todennäköisesti jokaisen keittiön tasolta löytyy sen verran tilaa, jotta siitä ei jää tämän laitteen hankinta kiinni.

Kitchentime
KitchenTimella on myynnissä kaikkia malleja: pönttöjä, uuneja ja tuplamalleja –
*Tutustu valikoimaan!