Joululahjat

Joululahjaideat ja vinkit 2023

Moni ihminen tuskailee ja miettii päänsä puhki samoja asioita vuodesta toiseen. Vuoden lähestyessä loppuaan, alkaa toisinaan tulla jo kiire. Joululaulut soivat kaupoissa ja toisinaan saattaa jopa tulla pieni paniikki ja ahdistus: mitä ihmettä ostaisin joululahjaksi läheisille? Joidenkin ihmisten mielestä on kaikkein paras, jos lahjat saa ostettua nopeasti ja pienellä vaivalla. Tällaisille ihmisille sopii ostosten tekeminen verkkokaupoissa loistavasti.

Tähän artikkeliin kokosimme joululahjavinkkejä, joista voit löytää juuri sopivan lahjan läheisellesi. Ja ennen kaikkea voit löytää sopivan lahjan helposti, koska sinun ei tarvitse muuta kuin poimia täältä sopivin vinkki, klikata ja ostaa tuote. Saatat myös löytää sellaisen lahjan, joka ei olisi tullut mieleesi ilman tämän tekstin lukemista.

On erittäin tärkeää ajatella lahjan saajaa ja asioita, joista hän pitää. Uhraa siis ainakin hetki, että pysähdyt ja mietit, että voisiko kyseinen lahja olla mieleinen. Älä osta hätiköiden esimerkiksi tuoksullista hyasinttia hänelle, joka ei nauti sen tuoksusta esimerkiksi allergian tai tuoksuyliherkkyyden vuoksi. Jos todella tiedät, että lahjan saaja rakastaa hyasintin tuoksua ja se tuo hänelle iloa, silloin voit sen toki ostaa hyvillä mielin. Silloin tällainen lahja tuo iloisen mielen lahjan saajalle sekä antajalle.

Joten muista miettiä hetki lahjan saajaa ja asioita, joista hän pitää. Silloin lopputulos on kaikista paras ja voit itsekin tuntea kutkuttavaa tunnetta, kun annat varmasti mieluisan ja iloa tuovan lahjan. Jatka lukemista ja poimi täältä parhaat ja sopivimmat lahjavinkit sinun läheisillesi!

ps. Tätä tekstiä päivitetään jatkuvasti, kun löydämme lisää mainitsemisen arvoisia lahjavinkkejä.

1 Joululahjaideoita Naisille

Lahjapaketti

1.1 Kauneudenhoito

On mahdollista ostaa monenlaisia kauneudenhoitoon liittyviä joululahjoja. Esimerkiksi kosmetiikkaa eri muodoissa, tuoksuja tai kynsien hoitoon liittyviä tuotteita.

OPI kynsilakkasetit

OPI on tunnettu kynsilakkamerkki. Jos lahjan saaja tykkää lakata kynsiään, miltä vaikuttaisi nämä ihanat kynsilakkasetit?

-OPI Nail Lacquer Mini Pack Iconics -lahjapakkaus

-Me Myself & OPI -lahjapakkaus

Moomin-setit

Muumi-setit

Lyko verkkokaupasta löytyy ihastuttavia Muumi-aiheisia settejä. Näitä on tarjolla useampaa erilaista: vartalotuotteita, kynttilöitä ja sekalaisia settejä.

*Katso täältä kaikki erilaiset Muumi-setit!

Tuoksusetit

Jos lahjan saaja rakastaa tuoksuja, voit hankkia hänelle hyvillä mielin tuoksuvan lahjan. Saatavilla on toinen toistaan upeampia tuoksusettejä. *Tutustu lisää täältä

Ihonhoito

Saatavilla on myös monenlaisia ihastuttavia lahjasettejä, joilla lahjan saaja voi hemmotella ihoaan. *Tutustu lisää täältä

Lahjakortti

Jos lahjan ostaminen tuntuu vaikealta, voi hyvä vaihtoehto olla lahjakortti. Esimerkiksi jokin spa-lahjakortti, jossa voi olla tarjolla vaikka hieronta, kasvohoito tai muu hemmottelu. Lahjakortti voi olla myös jokin elämys tai yhteinen tekeminen.

1.2 Korut ja asusteet

-Kaulakoru, korvakoru, rannekoru yms.

-Laukku, huivi, hattu

1.3 Kirjat

-Mieti lukeeko ja jos, niin millaisia kirjoja?

1.4 Kahvi tai tee-setit

Laadukkaat kahvi- tai tee-setit voivat olla erinomaisia niille, jotka nauttivat rentoutumisesta kupin kuumaa juomaa nautiskellen.

Design klassikot

Torkkupeitto

Säilytyskori

2 Joululahjaideoita miehille

Joululahja miehelle

2.1 Tekniikka

Älylaitteet, kuulokkeet, älykellot tai muita teknologisia laitteita voivat olla miehille mieluisia lahjoja.

2.2 Urheiluvälineet

Urheilua tai retkeilyä harrastavat henkilöt, ilahtuvat näihin juttuihin liittyvistä lahjoista. Paketista voi löytyä esimerkiksi jokin urheiluväline tai varuste.

Scandinavian Outdoor
*Katso täältä iso valikoima urheiluun ja retkeilyyn liittyviä tuotteita!

2.3 Vaatteet

Laadukkaat vaatteet, kuten tyylikkäät paidat, takit tai huippulaatuiset kengät voivat olla erinomaisia lahjoja.

2.4 Grillausvälineet

Grillaus on monille miesten suosikkiharrastus, joten uudet grillaustarvikkeet tai -välineet voivat olla arvostettuja lahjoja.

2.5 Kokkaavalle / leipovalle miehelle

Tämän vuoden joululahjaksi voisi sopia tyylikäs esiliina. Tyylikäs esiliina päällä kehtaa kokkailla myös vieraille!

2.6 Kosmetiikka

2.7 Lahjakortti

Jos tuntuu, että lahjan valitseminen on vaikeaa, voi lahjakortti olla siinä tapauksessa oikein hyvä valinta.

3 Joululahjavinkit lapsille

Pelit ja lelut

Lapsille sopivat pelit, rakennussarjat, nuket tai toimintahahmot ovat yleisiä lahjoja.

3.1 Palapelit

Palapelit on hyvä lahjaidea kaiken ikäisille. Niiden tekeminen kehittää muistia, loogista ajattelukykyä, kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä.

Ryhmä Hau -lattiapalapeli

Ryhmä Hau -lattiapalapeli sisältää 24 suurta palaa. Palapelin koko on 70×50 cm. Ikäsuositus: 4 vuotta +.

Disneyn joulupalapeli

Ravensburgerin värikkäässä Disney aiheisessa palapelissä on 1000 palaa. Ikäsuositus: 12 vuotta +.

2 Kirjat

Lastenkirjat ovat hieno tapa kannustaa lukemisharrastusta. Ennen kirjan ostamista, kannattaa miettiä lahjan saajan ikää ja mieltymyksiä.

2.1 Aku Ankka joulumielellä

Aku Ankka joulumielellä -kirja on iloinen yllätys Ankkalinna-faneille. Tästä kirjasta pääsee sisälle Ankkalinnan joulutunnelmaan. Kirjassa on kolme jouluaiheista tarinaa. Ikäsuositus: 3 vuotta +.

3 Urheiluvälineet

Yksi vaihtoehto on myös antaa joululahjaksi jotain urheiluun liittyvää. Esimerkiksi polkupyörä, potkulauta tai jalkapallosetti. Tämän tyylisten lahjojen hyvä puoli on myös se, että ne kannustavat lasta liikkumiseen.

4 Asusteet, hiusjutut, korut, kynnet jne.

4.1 Lindexin tuotteita

4.2 Disney Frozen beauty gift set

Monessa perheessä asustaa Frozen-faneja. Mikä olisikaan heille mieluisampi joululahja, kuin Frozen-aiheinen kauneussetti? Tässä pakkauksessa on hiuslenkkejä, huulivoiteita, kynsilakkoja ja muuta mukavaa.

4.3 Disney Frozen hiuslaukku

Tässä olisi ihastuttava Frozen-aiheinen laukku, jonka sisällä on paljon hiustuotteita. On hiusharja, pinnejä, hiusdonitsi ja muita ihania juttuja.

4.4 Minni toilettilaukku

4.5 Pipsa Possu -hiussetti

5 Leivontasetti

Moni lapsi ilahtuu saadessaan lahjaksi oman leivontasetin. Tämä lahja voi olla sellainen, että sen muistaa loppuelämänsä ajan. Varsinkin, jos tätä settiä pääsee käyttämään yhdessä aikuisen kanssa leipoessa.

6 Taide- ja askartelutarvikkeet

Lapset ilahtuvat löytäessään joulupaketista askarteluun tai taiteilemiseen liittyviä juttuja. Tällaisten lahjojen hyvä puoli on se, että niiden avulla lapsen luovuus pääsee valloilleen. On ihanaa löytää sisältä pieni taiteilija. Lapsi voi itse yllättyä iloisesti, kun ymmärtää, että miten hienoa taidetta hän osaa luoda.

6.1 Askartelutarvikkeet

6.2 Piirtäminen ja maalaaminen

Piirtäminen ja maalaaminen kehittävät hyvin lapsen luovuutta. Mikä onkaan ihanampi tapa ilmaista itseä, kuin tuottaa taidetta tyhjälle paperille.

6.3 Muita luovia lahjoja

5 Joululahjavinkit lemmikeille

Joululahja lemmikille

Monessa perheessä on lemmikkejä. Myös heitä voi muistaa jouluna erityisellä tavalla. Tässä vinkkejä lemmikkien lahjoiksi.

5.1 Koirille

Spa-setti

Lemmikit tarvitsevat myös hemmottelua – Mikä olisikaan parempi tapa muistaa omaa koiraa kuin ikiomalla spa-setillä? Koira saa hemmottelua muun muassa turkille ja tassuille.

*Katso lisää täältä

Fast food aktivointimatto

*Tutustu tähän lahjaideaan täältä

5.2 Kissoille

Vinyylisoitin raapimispuu

Coolstuff-verkkokaupan valikoimassa on hauska vinyylisoitin raapimispuu. *Tutustu tuotteeseen täältä

Banaaninmuotoinen kissansänky

Miltä kuulostaisi banaaninmuotoinen ja värinen kissansänky? *Katso lisää täältä

Pärskivä kala

Räpistelevä pehmoinen kala lienee jokaisen kissan unelmalahja. *Osta tämä lahja täältä

Jos näistä ei löytynyt sopivaa lahjaa lemmikille → Katso lisää lahjaideoita täältä

Joululahjavinkit heille, joilla on jo kaikkea

Joululahjan ostaminen henkilölle, jolla tuntuu olevan jo kaikkea, voi tuntua mahdottomalta. Silloin voi olla järkevää olla ostamatta jopa mitään tai ainakaan mitään tavaraa. Tällöin kannattaa pohtia toisenlaisia lahjoja. Voisiko lahja olla tavaran sijaan vaikka jonkin elämys, jonka hän voi tehdä yksin tai jonka voitte tehdä yhdessä?

Lopuksi muistutus

Kuten jo alussa kirjoitimme, että muista aina ajatella lahjan saajaa. Mieti, mistä juuri hän pitää. Voit lähestyä aihetta esimerkiksi pohtimalla, mitä hän harrastaa tai mitä hän tekee mielellään vapaa-ajallaan. On upea tunne, kun onnistuu valitsemaan mieluisan lahjan. Silloin ei ole pelkoa, että lahjan saaja kierrättää lahjan nopeasti eteenpäin.

Älä siis tee esimerkiksi näitä virheitä:

-Älä osta tuoksuvia lahjoja tuoksuyliherkälle

-Älä osta vaatetta, jolla ei ole vaihto-oikeutta. Toisen ihmisen kokoa on vaikea arvioida. Tästä saattaa joku jopa loukkaantua, jos käyttää esimerkiksi S-kokoisia vaatteita ja saa lahjaksi L-kokoisen paidan.

-Älä osta joulukahvia lahjaksi hänelle, joka ei kahvista pidä

-Älä osta suklaata hänelle, joka ei makeisia syö

-Älä osta viinipulloa hänelle, joka ei käytä alkoholia

-Älä osta koiran lelua hänelle, jolla ei lemmikkejä ole

Joten mieti lahjan saajaa ja hänen mieltymyksiään. Silloin voit olla varma, että hankkimasi lahja osuu oikeaan!